Brödbak

Datum: 2010-02-18 Tid: 09:37:47

Jag älskar att baka...dels är egenbakat väldigt gott, det doftar underbart hemma, det spar pengar. Eller ja det där sista har jag inte räknat på, men jag tror nog att det är så. Idag har jag köpt en massa olika konstiga mjölsorter och torkade frukter/bär...det gick på ungefär 350kr, vilket skulle ge ungefär 14 köpta brödlimpor...jag vågar inte ens gissa hur många frallor eller brödlimpor jag får för allt detta. Men en hel massa blir det...

Jag fick ju en assisstent i julklapp av älsklingen och hans föräldrar..Sen dess har vi bara köpt en brödlimpa *stolt* Det inträffade förra veckan när jag var sjuk...hade behövt baka redan då, men orkade inte med det. Så ikväll blir det frallor av något slag, med en hel massa konstiga ingridienser, tyckte det lät så gott så jag va tvungen att testa...Sen tänkte jag baka ett lingonbröd i morgon, när jag är ledig, mums.



+



=



Dagens bröd gjorde man med två degar, först en som skulle stå och dra i 30 min, översta bilden och sen den andra där man blandade allt konstigt, hasselnötter, fikon, tranbär, russin, kryddor, linfrön, havregryn..Ja allt möjligt. Sen blandade man ihop dessa två degar och sist rörde man i mjöl =) (fikon och tranbär, är eget påhitt, det skulle vara aprikoser och katrinplommon, men är inte så förtjust i det)

Uppdatering: Eftersom även detta inlägg inte blev publicerat igår, passar jag på att uppdatera med pågåendebak..denna gången blir det ett lingonbröd..Ska även tillägga att bröden ovan blev väldigt goda, trots alla konstiga ingridienser. Glömde dock fota dem färdiga, nu ligger de i frysen och gottar sig.


Blivande ligongbröd

Denna deg ligger nu på jäsning och ska så göra i 45 minuter till, Så tänkte passa på att ta en promenad med Lakriz. Innan jag ska göra limpor av degen. Sen blir det en lite senare frukost


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback