Böcker

Datum: 2008-04-29 Tid: 19:58:17

Vad är det som gör en bok bra?? Jag läser som en tokig, en hel massa böcker i olika genre varje år. Men har nog ändå inte riktigt svaret.

Började läsa "De siste tempelriddaren" av Raymond Khoury för någon vecka sedan..händer saker med en gång i boken, men trots det så tycker jag inte att jag kommer in i boken och det lockar inte att sätta sig o läsa den. Så igår bytte jag faktiskt bok (vilket händer iband men väldigt sällan) och började istället läsa "Tyskungen" av Camilla Läckberg. Jag är redan fast, har bara läst nått kapitel. Jag kommer ändå att läsa den andra boken, fast inte just nu. Tror aldrig det hänt att jag börjat en bok som sen aldrig har blivit läst.

Fortfarande nyfiken på vad som gör en bok dock, skriv gärna vad du tycker, vad du läser, vilken genre osv


Landet

Datum: 2008-04-29 Tid: 18:46:24
Så, nu är jag klar med datorn och redo att berätta om helgen =)

Körde ner till mamma o pappa direkt efter jobbet i fredags...Var överlag en väldigt lugn helg. På lördagen gick vi en runda i det underbar vädret och sen bjöds det på våfflor innan vi åkte in till värnamo, Pappa skulle byta däck på min bil och jag körde en tur me Johan. Visade honom var jag vuxit upp och lite av varje. Va kul att se vårt gamla hus, de hade ändrat lite...hade varit ännu roligare att se det innvändigt dock. Gick en tur på marknaden oxå sen bar det av ut till stugan igen. Blev en lugn kväll med god mat och tv. Pappa och Johan roade sig kungligt med att sätta ihop en bil (något man tydligen kan göra på audis hemsida).

Söndagen gjorde vi typ ingenting gick en runda med vovvarna och sen tillbringade vi den mesta tiden med en massa snack om allt och ingenting...Sånna där konstiga men ändå viktiga samtal...jaja lite halvsvårt att förklara, men ni fattar kanske :S På kvällen körde jag mot Värnamo och Johan mot Eksjö =( Jag hade dock sällskap hela vägen till Göteborg, vilket var en riktigt trevlig omväxling. Sen var det ju år och dar sedan jag träffade Frida vilket gjorde det ännu bättre, en massa att snacka om =)

image383

image385  image388 
Det är nått visst med vattnet, så rofyllt

image386
Alfons mamma o pappas hund

image387
Jag kan inte låta bli att fota, bara älskar när allt bärjar blomma

Dåligt med inlägg

Datum: 2008-04-29 Tid: 12:58:23
Efter en helg på landet finns det en hel del vakra bilder och en del att berätta, men min dator har segat ihop. Så ägnade måndagskvällen och natten till att resna den (nej inga virus) och idag på morronen så började jag packa ihop filer och mappar...hoppas det är klart när jag kommer hem så jag kan tömma telen på bilder och lägga ut några här på bloggen...Så, det kommer mer.

Har iaf sagt upp mig idag =)

vad som komma skall...

Datum: 2008-04-25 Tid: 12:43:04
Rasten på jobbet är lätt syslolös när man är ensam om att ha rast. Så jag pular vidare med bloggen :P

Ikväll bär det av till Värnamo, stugan. För att umgås med päronen lite. Va ett tag sen man träffade dem, en av fördelen med att hamna i Eksjö är att jag får typ halva resvägen till mamma och pappa och kan då lätt och smidigt åka dit bara över dagen...

Hoppas på en varm och solig helg så man kan gotta sig riktigt och kanske grilla lite..kanske visa runt Johan i vmo, inte för att det är så mycket att se, men lite kul o se vart jag har vuxut upp...eftersom mamma o pappa inte bor kvar i mitt barndomshem. Ifall det inte blir mer bloggat innan/under helgen så får ni ha det riktigt gott!!

hmm

Datum: 2008-04-25 Tid: 07:58:15

Fick en komentar om att min visningsbild och menyn till vänster syns längst ner på sidan. Jag undrar om det är fler som ser det så??? Jag vet inte riktigt hur jag ska rätta till det och eftersom jag själv ser det normalt så är det svårt att testa sig fram...Men ska göra mitt bästa

Uppdatering: Nu har jag ändrat lite till, ser det normalt ut??? Och till Mimmi, jag hade ändrat alla ställen + 60 utom ett som "bara" va +50 så nu hoppas jag det ser normalt ut?!


rekord

Datum: 2008-04-24 Tid: 14:00:47
Hehe igår slog jag rekord =) 30 unika besökare på en dag... Ok inte speceillt mycket, men jag känner mig lite stolt. Och nu börjar jag dessutom känna mig ganska nöjd med designen på sidan...lite småsaker till att pula med och jag kommer säkert sitta o krångla en del till med headern, inte för att jag är missnöjd utanför att det är kul att ändra och förbättra.

Nu ska jag ut i solen...ska nog sova iofs :P

Ha en fortsatt bra dag

Samtal

Datum: 2008-04-23 Tid: 20:55:22
Nu är jag klar med utvecklingssamtalen för den här gången. Känns skönt att ha det avklarat även om jag verkligen inte har några jobbiga eller svåra samtal så är det ändå ett litet orosmoment. Man är ju ändå lite nervös, särskillt om det är båda föräldrarna som kommer och lyssna, då är de ju liksom "två mot en". Men nu är jag alltså klar, skönt!!

Jag har börjat med ett nytt projekt, i samråd med de andra på jobbet har vi/jag startat en läsgrupp med 4-5 barn. Det ska bli kul och en liten utmaning, då dessa barn inte är de som är speciellt intresserad av böcker eller liknande. Men idag gick det riktigt bra, vi gjorde ljud långt fram och långt bak i munnen och sen tittade vi i en "bilderbok" med traktorer. Där varje barn fick berätta vad som hände på en sida. De tyckte det var kul och berättade en massa saker. Sen avslutade jag med att läsa en "halvan" bok. Ska bli spännande att se hur detta utvecklar sig...

Kvällspromenad

Datum: 2008-04-23 Tid: 20:33:42
Tog lite bilder under kvällspromenaden me Lakriz, det är vitare ute nu än  vad det varit på hela vinter bortsett från de två veckorna i mars =)

image380

Förändring

Datum: 2008-04-23 Tid: 09:24:31
Kommer framöver att pula lite med min bloggdesign. Vilket säkert kommer att medföra en hel del konstigheter innan jag är nöjd. Eftersom jag inte är så bra på det så kommer det säkert ta en hel del tid oxå. Men håll ut det kommer bli bra...hoppas jag ;)

Uppdatering: Header va väldans svårt...är inte riktigt nöjd, men den får duga så länge...skulle vilja ha bilderna större, men eftersom jag inte har photoshop så är det halvsvårt att få till nått bra, men håll ut det kommer...
Säg gärna vad ni tycker!!

Teater!!

Datum: 2008-04-22 Tid: 19:26:06
Hehe ja vad ska man säga...Vi (förskolans femåringar) hade blivit inbjuda på teater (lilla syster kanin) Jag fick uppdraget att gå med våra två femåringar. Lätt match och lite omväxling i vardagen var min tanke. När jag sen kom till jobbet idag så visar det sig att en av dessa är sjuk...Så vilket tuff förmiddag jag hade. På teater tillsammans med ett barn =) Va en riktigt kul teater, barnen skrattade mycket.

image375
En mus dog :P

Sen att jag fått vara ute i solen hela eftermiddagen gör inte dagen sämre =)

Cykeltur

Datum: 2008-04-21 Tid: 21:34:55
Hehe idag har jag tagit en tur på min cykel. Har nog inte cyklat på nästan ett år, men det var ganska skönt. Bor ju helt fel till för att cykla dock :S Men har man ont i foten o haltar fram så får man ta till andra metoder för att motionera hunden. Så ikväll blev det cykel. Ska bli bättring på det när jag kommer till Eksjö, då ska cykeln ut o rastas betydligt mer än här i Tahult. Ska bara lyckas transportera den till Eksjö inte så lätt som det kan verka.

Sol

Datum: 2008-04-21 Tid: 19:39:45
Hmm är nog dax att köpa lite solskyddsfaktor. Med ett jobb där jag är ute hela dagarna vid denna väderlek så känns det i ansiktet idag, känner mig varm och det bränner nästan lite och läpparna svider så de har nog oxå tagit lite stryk idag. Klagar inte på något vis helt underbart när man slipper overaller och barnen bara kan springa ut...

Man tror på nått sätt man ska klara sig undan, hur kommer det sig att jag alltid bränner mig. Är ju samma sak varje år, borde lära mig. Till och med när jag var i Bulgarien i två veckor lyckades jag nästan bränna mig varje dag. Får nog följa med en keps till jobbet i morgon i alla fall

glass

Datum: 2008-04-21 Tid: 18:44:56
 Det underbara vädret gör så att man på någotvis blir ännu kärare, men det gör oxå så att jag saknar Johan ännu mer...Vill ju tillbringa all tid med honom. Äter "färgglad" glass och tänker på älsklingen.

Jobb?!

Datum: 2008-04-21 Tid: 18:22:54
Jaha då ska man på anställnings intervju...det är ett tag kvar men ändå. Det är ett steg i rätt riktning. En lantförskola som har egna djur och en fruktträdgård även en köksträdgård med örter och andra grödor. Tycker det verkar super, som ett drömjobb. Tyvärr lite avstånd att pendla, men det går buss och vad gör några mil om man nu skulle trivas som fisken i vattnet. Skulle jag inte göra det är det ju bara till att söka annat, men då är jag på plats, jag har ett jobb.
 
Den som väntar får se, men tycker det verkar positivt med tanke på att hon sa att hon va intresserad av mig med mina intressen och min erfarenhet. Och det som gör det väldigt intressant är att hon valt att ta intervjun en söndag... För att underlätta för mig, helt och hållet hennes eget förslag. Jag sa att jag får ta semester. Ser framemot det med spänning!!

Vår i Göteborg

Datum: 2008-04-20 Tid: 20:35:00
Helgen har bjudit på en massa vårkärlek. Det är ju bara så underbart att vara kär på våren. Känslorna blir på någotvis dubbel så starka och man känner sig ännu lyckligare än man vanligtvis gör.

Plockade upp hjärtat mitt på stationen vid 19, blev en massa pussanade o kramande. Hemma bjöds det på ört & skink paj. Aldrig tidigare gjord men riktigt smarrig...

image365


I lördags så gjorde vi en underbar frukost med bla smoothie. Tog en lugn promenad med vovven, där efter tog vi bilen till heden och sen gick vi...vi gick o gick o gick i närmare bestämt fem timmar traskade vi runt i centrala Göteborg. Vi tog oss ner mot vattnet och strosade runt ett bra tag, inåt stan igen och köpt varsin mjukglass den första för året men absolut inte den sista. Gick en sväng förbi saluhallen och upp genom någon park :S Sen förbi Göteborgsuniversitet och vidare ner mot heden igen. Blev en rejäl runda men vi hade inte en tanke på klockan...var så underbart att bara strosa runt med Johan. Med risk för att bli tjatig men kan inte säga det nog Jag Älskar den Grabben.

image366  image367
Vid hamnen, södra älvstranden

image368
Mjukglass vid koppamärra

image369
park, vilken???


På kvällen tog vi tag i årets första grillning. Det är ju nått visst, det gör det så verkligt, att nu är det VÅR!! Det blev helgrillad vitlöksmarinerad fläskfilé med potatissallad och en vitlökssås tillsammans med en flaska rosévin. Aldrig testat det innan, men detta var ganska gott. Tog en tur med hunden innan vi satte oss i soffan för att slappna av.

image370  image371Tyvärr fick jag en hälsikes migrän på kvällen och däckade ganska snart i soffan, när jag vaknade lite senare var det ännu värre så jag trevade ut i badrummet och borstade tänderna...Insåg när jag låg i sängen o Johan bad om en puss för att kunna sova =) Att jag nog är ganska fåordig i min huvudvärk, då jag inte sagt knappt ett ord sen jag vaknade till. Denna migrän, det är fruktansvärt, men mot all förmodan så vaknade jag pigg idag. Tur det, hade inte varit kul att vara sängliggandes idag då vi inte har speciellt mycket tid tillsammans.

Har varit en lugn söndag med en härlig promenad i solen. Kan inte få nog...

image372  image373


När jag kom hem från stationen så fick jag se denna lapp fastklistrad på den nedersta lådan i köket tillsammans med två andra lappar. Han är bra gullig min pojke!

image374

Tack för en underbar helg Älskling!!

Bloggdesign

Datum: 2008-04-20 Tid: 19:23:14
Är med och tävlar om ännu en design!! Är du intresserad så finns tävlingen här. Visst är den snygg?!

SM-GULD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum: 2008-04-18 Tid: 22:44:28
image364
Vi tackar Liv för vinsten!

Äntligen!!!

Datum: 2008-04-18 Tid: 06:46:37

Nu äntligen ska jag får träffa min älsklingen igen. det är helt klart för länge med två veckor... =) Saknar ju min Johan så det gör ont i hela kroppen. Men gissa vem som står på stationen vid 7 ikväll. Jepp JAG!! (och förhoppningsvis Johan :P ) Ska bara jobba hela dagen först...

Kommer inte bli mycket bloggande i helgen då jag inte kommer släppa honom en meter i från mig :P hihi kanske inte riktigt, men har verkligen saknat honom så otroligt mycket. Ska bli oerhört skönt den dagen jag går o lägger mig jämta honom varje kväll och vaknar tillsamans med honom varje dag...LÄNGTAR

Helgen blir nog ganska lugn. Ikväll bara mys och antagligen en däckad Martina efter en tuff vecka på jobbet. Jag hoppas på en helg med sol så vi kan göra våren i göteborg, Hade varit mysigt att strosa fram på stan o fika på en uteservering.

image266
Älskar dig hjärtat mitt!!!

Kommentarer

Datum: 2008-04-17 Tid: 05:35:16
Det är lite spännande...Jag har ju ingen välbesökt blogg på någotvis runt 15-20 unika besökare/dag (vilket jag iofs tycker är bra) men va kul det kan vara att få kommentarer. Även om det bara är som svar på någon kommentar som jag skrivit eller undrat över. Man blir liksom glad när det finns något att läsa. =)

För er som är inne och läser men ännu inte sagt nått..lämna gärna ett lite fotavtryck. Kommentera vad jag skriver, eller tala om vad just du vill veta/läsa om.

Nu ska jag snart iväg till Jobbet. Ska bara få i mig min hallon/bjönrbärs smoothie och låta hunden kissa lite. Det är grymt att behöva börja så här tidigt, blir ju aningen värre då man har en vovve som behöver komma ut oxå...Men får väl se fördelen med att komma hem tidigt, vilket inte har någon som helst betydelse idag då jag måste vara tillbaka på jobbet halv4 för samtal och kvällsplanering.

Voodolls

Datum: 2008-04-16 Tid: 17:26:17
Intresserad av att vinna någon av dessa Voodolls. Då ska du gå in på denna sida där tävlingen pågår fram till och med söndagkväll. Information om Voodolls hittar du här.

image360  image361
Ninja eller PowerMum

Huvudvärk

Datum: 2008-04-16 Tid: 17:00:29
Dagen började med tabletter, hade tyvärr ingen mjölk hemma så kaffe va det inte tal om. Den har fortsatt i ungefär samma andra, har dock inte tagit mer tabletter (fast tänkte snart ta några till :S) men har varit riktigt seg i huvudet idag. Jätte kul när det är dax för första samtalet. Men det gick bra, trots att jag blev bra nervös när båda föräldrarna dök upp. Tur man har snälla barn.

Nu är jag hemma och det finns en massa att göra då jag inte haft så mycket tid över denna veckan, resten av veckan är ungefär lika fullspäckad. Fast o andra sidan är det då jag får mest gjort :P Man kan liksom inte skjuta det på framtiden. Det behöver både dammsugas och plockas iordning här hemma.

Öppnar i morgon och sen är det bara hem en stund och sen iväg för ytterligare ett samtal och kvällsplanering på jobbet. Som sagt en massa att göra denna veckan!! Nästa vecka ser inte bättre ut :S Men innan dess en underbar helt oplanerad helg med älsklingen.

Nu ska jag nog ta några tabletter och gå en runda med vovven.

Engla

Datum: 2008-04-14 Tid: 21:12:12
image359
Tänder ett ljus för Engla

Jobb & rensning...

Datum: 2008-04-14 Tid: 20:44:03

Jobbar 9-17 och ska jobba lite till ikväll, har samtal denna veckan...skrev det sista igår trodde jag. Tur man dubbelkollar ibland. Nu har jag ett kvar att skriva. Men inget svårt, hon är en glad och pigg tjej inga större problem där inte...Kollade läget lite med de andra i arbetslaget inför det kommande samtalet. Om de hade något att tillägga eller något viktigt jag borde ta upp, men de tyckte det lät bra. Så denna veckan är ganska fullbokad med två samtal och en kvällsplanering. Undra när man ska hinna med sig själv, lägenhet och hund??

Hade fått ett mess från Sofi propp när jag slutade. Så vid halv sju mötte jag upp henne vid sjön för en riktigt långrunda. Vi har traskat halvägs till Mölnlycke via Ramberget, trevlig runda på 9500 steg =) Det är skönt att komma ut och röra lite på sig, synd jag är så lat när jag är själv :P Har rensat hjärnan genom att snackat lite jobb och en massa strunt. Får bli fler turren, alltid lika trevligt att snacka me dig, saknar det spralliga på jobbet dock :P

Kommer blir fler turer till det berget då det fanns en hel del stigar och avstickare som jag med mitt nyfikna sinne måste utforska :P Dessutom gick vi förbi två sjöar som man säkert kan komma närmare om man går ner på någon av stigarna. Du hänger väl älskling?!

Nu blir det te i soffan framför hockeyn. Ser bra ut för Hv ikväll


Vinn en blogg design!!

Datum: 2008-04-14 Tid: 17:43:02

Hittade denna tävling på en blogg jag läser dagligen. Då jag inte tycker min desig är så kul vore det super att få en ny. Deswsutom va vinnar designen super nice. Så självklart har jag deltagit. Vill ni delta så finns tävlingen här.


Hemma på loftet

Datum: 2008-04-14 Tid: 08:36:59
Nu är jag hemma efter en härlig helg i K-stad. Efter frukost kom Ida & Anna. Och vi gick ner på stan en tur...Jag var bla tvungen att köpa knappar till det jag skulle ha på kvällen och lite dricka. När det va fixat så var vi inne på ett jätte mysigt fik... teapot hette det. Där serverades de mest underbara scones som man kan tänka sig. De hade bara stora udda muggar med udda fat, väldigt charmigt. Jag va ju natruligtvis även tvungen att köpa med mig en te sort hem...de hade hur mycket te som helst, men fick nöja mig med en sort...bluepassion.

image349


När vi kom hem så satte jag mig att klippa bort armarna på kavajen och och sy i fler knappar eftersom den skulle vara dubbelknäppt. Hann även me att slappa en stund, sen var det dax för dusch och fix inför kvällen...Vi var sååå snygga eller inte...men men

image350 image351
Kan du gissa?? :P


image352
Värden för kvällen Lotta Engberg


Tyvärr hittade jag ingen orginal bild som va bra...men gamla klipp finns att beskåda på svt:s hemsida om någon har glömt ut de såg ut.

image353
Här är vi alla glada melodifestivaldeltagare, kan ni gissa vilka de glada deltagarna va??


Kvällen bjöd på god mat med pajer (tacopaj & kycklingpaj) och tårta en massa godis och chips. Det sjöngs en massa singstar och spelades en hel del guitarhero. En trevlig kväll med kul människor. Tyvärr fick jag magknip på kvällen och gick och la på Kalles säng en stund. Annars var vi väl inte i säng förens vid halv 2-tiden.

Idag (läs igår) har vi varit ute och gått en härlig runda i vårsolen. Gick genom något naturresarvat med fågar...

image359
Promenad i solen, Ida, Kalle & Anna

image357
Påfågeln, fisst är de bra fina

Och sist men inte minst så fick ju även jag en present. Är ju ett bra tag sen jag träffade Kalle & Johanna så fick min födelsedagspresent nu. Ett härligt kakfat i turkos =)

image357
Tack tjejer!!

blogg.se

Datum: 2008-04-13 Tid: 19:33:13
Nu har jag försökt uppdatera bloggen angående helgen flera gånger och det verkar inte alls fungera. Text går att skriva men att lägga till bilder verkar vara helt omöjligt...Så lämnar detta projekt på framtiden, orkar inte krångla mer just nu. Men det kommer, lovar!!

Ha en trevlig kväll

Nu är jag här..

Datum: 2008-04-12 Tid: 10:27:01
Ja efter att ha kommit iväg ungefär en timme senare än jag hade tänkt så kom jag även ner ganska sent. Runt sex hade jag iaf pakerat bilen, betalat p-avgift och tagit mig de sju trapporna upp utan hiss...När jag kom innanför dörren, va upptäcker jag då...jo det spelas gittarhero redan *pust* hur ska jag överleva helgen :S Slapp iaf att spela igår =) Sen bjöds det på tacos och en massa barns- & lärarsnack, vi var ju trots allt fem lärare här...

Självklart va hockeyn på, var väl inte direkt så att jag tittade jätte mycket, men jag hängde med i mål och så. Och när det var dax för förlängning så var det bara jag o Johanna kvar så då kunde jag kolla. Hv spelade i powerplay de första 50 sek..vilket oxå betydde att de tog hem segern =) Så nu är det 2-1 i matcher och Hv är med i matchen igen...nu är det två hemma matcher så chansen finns fortfarande att vi tar detta =)

Johanna satte sig för att blogga lite och jag satt och läste tills ögonen gick i kors, vid halv 12bäddade jag ner mig i tältsängen för att sova gott...Ringde naturligtvis älsklinge för att säga god natt oxå...

Nu är det en ny dag och snart frukost..vi väntar på stollarna som bor i Johannas lägenhet..de är lite sega :P Annars blir det en liten tur på stan och ganska lugnt tills ikväll, ska fixa lite på mina kläder oxå... Bilder kommer efter helgen!!

Ha en bra dag!!

#*%#/

Datum: 2008-04-11 Tid: 14:34:11
En hel rad med en förbaskad massa svordommar...Så fruktansvärt arg och rädd. Och nu bara lessen, men det är väl för att allt släpper. För att han är välbehållen o hemma...men vill ju inte åka nu. Dessutom ligger han o köket o ser olycklig ut...

För er (läsa alla) som inte hänger med i mitt svammel så försvann Lakriz. Han satt ute på trappan där han typ alltid sitter (om han inte ligger vid mina fötter) när dörren är öppen. Jag donar lite här hemma, slänga ett get öga däråt med jämna mellan rum..men han är ju lite små klumpig så han brukar inte kunna ta sig nerför trappan utan att det hörs. Helt plötsligt sitter han inte där längre, jag går ut för att ropa in honom, då han inte får gå ner utan mitt tillstånd...Han kommer 99% av fallen när jag visslar, fungerar inte det ropar jag Lakriz hit o han kommer springades...men inte denna gången...Ska inte ens gissa hur länge jag gick runt o ropade, för känns som en hel evighet vilket det antagligen inte va...Ringde till Lotta, hundkräket kanske har sprungit ner till Zacko...hon va visserligen inte hemma. Men kollade läget ingen hund där. Hittade honom tillslut på andra sidan vägen en bit bortåt hos en gammalgubbe som inte varkade bry sig ett dugg om att det sprang två svarta hundar på hans gård istället för en. Försökte prata me honom frågar hur länge han varit där o typ be om ursäkt för att han störtat dit, men han svara inte alls...Han kanske är döv.

Nu är han iaf hemma, och förhoppningsvis gör han inte om det! Känns ju inget vidare att åka nu..men måste ju d.
Blev bara så fruktansvärt arg, rädd o lessen. Skulle inte klara mig utan honom.

Kristianstad

Datum: 2008-04-11 Tid: 14:22:32
Nu bär det snart av mot Kristianstad. Ikväll blir det nog lugnt annars är "orsaken" för resan en 25-års fest med melodifestival tema. Ska nog bli najs..bara jag slipper sjunga allt för mycket singstar ;P Misstänker en runda på stan oxå, där det dock är förbjudet med shopping. Lite ont om pengar efter stockholmsresan förra helgen. Kommer hem igen på söndag och då kommer en uppdatering med bla bilder från festen.

image348
redo för avfärd


Kommer sakna dig min älskling!!

Snäckan

Datum: 2008-04-10 Tid: 17:02:19
Ibland blir man bara väldigt glad...fick en liten present av Tina på jobbet idag. Hon var ju i Thailand tidigare i år och då hade hon köpt armband till sitt arbetslag & mig :P Det är det lilla överraskande som förgyller!!


image346
"Så jag oxå blir en snäcka ;)"

Lakriz

Datum: 2008-04-10 Tid: 16:57:31
image345
Denna härliga bild tog jag på min "bäbis" när vi satt ute...

sol

Datum: 2008-04-10 Tid: 14:34:44
Även om jag är bra trött när klockan ringer vid halv 5 på torsdagarna så är det bra skönt att sluta redan 12.15. Idag var jag till o med på jobbet en halvtimme innan start för att hinna planera lite, jobbade sen över en timme för ännu mer planering. Där efter gick jag iväg för att sola. (ja just d ja, har ju inte sagt det. Det var det jag aldrig hade gjort i hela mitt liv, men kände jag behövde det inför sthlms resan, hade inte tänkt sola mer nu, men man känner sig bra mycket piggare när man får lite färg, så får väl se) Trots alla bestyr efter jobbet så är jag redan hemma. tog med mig datorn ut på trappan och sitter nu i solen och njuter...Lakriz han är lite överallt men i närheten i alla fall....

image347
Inte så snygg men skönt är det =)

ensamheten attackerar

Datum: 2008-04-09 Tid: 20:58:45
Jag har en dålig kväll, gör mig en kopp grönt te och försöker fundera mindre.

Undra/hoppas ensamhets attackerna försvinner när man blir sambo. För ibland kan de få en ganska låg. Ska inte snacka mer om det, känns som det blir ungefär samma innehåll var gång ämnet kommer på tal. Jag vet att jag är lyckligt lottad som har en kille att älska en kille som älskar mig. Ska leva nu och här o njuta av vårt liv tillsammans...men lätt att ser resten av våren som en transport mot sommaren. Då vi inte har något större inplanerat framöver. Detta i kombination med avsaknaden av vänner i närheten gör ibland kvällarna tuffa. Tur man har många bra böcker att läsa, fast ikväll är det till största delen hockey som gäller, då Hv71 spelar sin andra finalmatch mot Linköping. Fast tycker det är bra tråkigt att Grey´s Anatomy är inställt på grund av hockeyn :P

Hoppas ni får en forsatt bra kväll

Vår?!

Datum: 2008-04-08 Tid: 20:14:43
image343
Vitsipporna har börjat blomma, vår?!

Såld

Datum: 2008-04-08 Tid: 18:55:13
När jag ändå visar målningar måste jag visa resultatet på tavlan jag sålde till mitt gamla jobb. Så här blev den. Det finns fler tavlor under katergorin måla här till vänster. Har ett fyrdelat projekt som snart är klart här hemma, även detta kommer jag naturligtvis lägga ut här.

image341 image342
tre delar á 30x90 cm; papper, halvtoarulle, silvertråd och ståltråd är material som bla använts i denna tavla förutom färg

Väggmålning

Datum: 2008-04-08 Tid: 18:46:16

Nu har jag äntligen fotat den sista bilden på jobbet. Har tidigare visat hur ett av rummen på mitt jobb ser ut efter att jag farit fram med penseln. Nu är den sista figuren klar, den har varit klar ett bra tag, men jag lyckas ju alltid glömma bort att fota den. Så här kommer hon.... Vill ni se de andra är det bara till att klicka sig in här


image340
visst är hon ba  söt

Bojkotta SJ!!

Datum: 2008-04-08 Tid: 08:17:41
Sen SJ ändrat sin hemsida så fattar jag inget...mer än att det verkar ha blivit dyrare att resa och krångligare att boka biljetter. Beroende på när man reser och vart man ska, naturligtvis. När vi (jag & Johan) kollade på en hemresa från stockholm under söndagen så skulle det kosta runt 1500 för oss båda...Hutlöst!! Bussen kostade oss 540 för båda och då kom vi hela vägen till eksjö vilket vi inte gjort med tåget. Helt galet om du frågar mig. När jag sen trillade in på den här artikeln idag så blev jag bara förbannad, rent ut sagt. Ja ni kan ju läsa själva. Men i korthet ska ju SJ vara det miljövänliga alternativet till tex flyg, men när de är dubbelt så dyrt att åka tåg mellan Stockholm-Göteborg en helg än vad det är att flyga så börjar man ju undra. Chefen för SJ säger som svar på detta "Vi har aldrig sagt att vi ska vara billigast" . Vad jag vill ha sagt med detta är Bojkotta SJ.

Är det någon som har en annan synvinkel eller som förstått allt på ett annat sätt än jag så skriva gärna en rad. För jag blev riktigt arg när jag läste det!

Hoppas ni får en bra dag!!

Stockholm!

Datum: 2008-04-07 Tid: 22:06:35
Vilken underbar helg vi haft...Den har förflutit bra i ett högt tempo, önskar den inte hade tagit slut.

Åkte som sagt till Eksjö i torsdags efter jobbet. var hos optikern, och fixade en grej inför resan. Var även hemma hos Johan en sväng o trixade lite. Vi firar ju faktiskt 6 månader i helgen :P På kvällen körde vi och lämnade Lakriz hos Johans föräldrar, vi åkte rackans tidigt på fredags morgonen så va smidigast så...

På torsdagskvällen fick Johan gå skattjackt, hehe hade nog gjort det lite väl klurigt, för jag fick hjälpa honom en hel del =) Själva skatten var en present för våra sex månader och för vårat kommande liv tillsammans.


image334
Vårt första påslakan =)


För att övergå till helgen istället...

Vi steg upp tidigt tidigt i fredags morse, bussen gick från Eksjö vid halv sju. Vi var framme vid byggmässan vid elva-tiden...traskade runt bland en massa saker jag inte bregrep hälften av :P Men själva inredningsdelen var intressant och det fanns en och annan tävling som vi naturligtvis var tvugna att delta i...Vilket inte är så bra när man ska släpa på sitt bagage :S Han iaf checka in på hotellet och ta en dusch innan bussen körde oss till Wallmans. Där bjöds det på underbart god mat och härlig underhållning.

image335  image336
På Wallmans                    Utanför, för hemfärd


lördagen gick vi på stan, vi gick verkligen hela dagen fram o tillbaka, enda gången vi tog tunnelbanan va på kvällen när vi skulle till hotellet som låg en bit bortanför Gärdet. Lite små jobbigt att släpa på allt bagage särskillt som vi plockade på oss/vann en del saker på mässan...

image338
En glass på Hötorget i Stockholms härliga vårväder =)

På eftermiddagen/kvällen gick vi till Johans faster för att äta middag, Gott!! Hotellet ute vid kajen va riktigt nice, tyvärr inget jätte kul område, men utsikte från rummet på 16:e våningen va maffig.

image337
Siljalines kajplats

Söndagen
bjöd även den på en runda på stan bland annat för att träffa Sofia (Johans barndomskompis). Bussen mot eksjö gick vid tre från stationen, vi fick stressa lite men vi hann. Helgen bjöd naturligtvis på en del shopping oxå. Köpte en jätte snygg vårjacka och ett bara vita "gympaskor" (sånna som jag har letat efter). Köpte även en randig pikéklänning och ett par örhängen och naturligtvis en pressent till tjejen som fyller 25 snart. :P

image339
Söndagmorron, redo för ännu en tur på stan

Johans mamma hade fixat mat (korv med bröd) som jag tryckte i mig innan jag styrde mot Göteborg igen. Tack för en underbar helg älskling, saknar dig jätte mycket. 

O för alla er som undra (jobbarkompisar i synnerhet) nej vi har inte förlovat oss ;P

Stockholm!

Datum: 2008-04-02 Tid: 17:34:37
Wow vilken helg vi kommer ha! Har semester på fredag så åker till älskling redan imorgon efter jobbet vid 12. Ska passa på att gå till optikern i eksjö oxå. Dax för min helårskontroll och inköp av linser för det kommande halvåret.

På fredag vid 6.15 åker vi till sthlm med Johans jobb. Enligt planen är det byggmässan eller staden på fredagen och på kvällen är det fest på Wallmans. På lördagen går bussen vid elva från hotellet för att köra ut och titta på några av de hus som Moelven byggt i stockholm, där efter är det hemfärd och bussen beräknas vara hemma tidig lördagskväll.


image329
Vi har en vacker huvudstad

Min och Johans plan ser dock liet annorlunda ut. Vi åker med bussen upp på fredagsmorgonen och tittar på byggmässan, vi är naturligtvis oxå med på Wallmans på kvällen. Men på lördagen kommer jag och Johan att börja vår egen stockholms tripp. Vi har bokat hotell för lördagsnatten oxå och tänker alltså passa på att stanna en dag extra. Så vi kan göra lite mer vad vi känner för. Grovt planerat blir det staden på lördagen och en lunch hos Johans faster. Vi ska även försöka träffa Johans barndomskompis någon gång under helgen. Helgen kommer säkert bjuda på en del andra aktiviteter oxå. Vi gör detta till vår tripp och då vi faktiskt har varit tillsammans i ett halv år på söndag =) Så passar det perfekt. Vår buss går hemåt vid tretiden på söndagen.

image330  image331
en av våra första helger tillsammasn (promenad i hösten)  en av våra senaste helger (resan till trysil)


Johans pappa ska vara hundvakt i helgen, vilket nog kommer bli riktigt bra. Han kommer nämligen att vara på landet Vakås och jobba i skogen, så Lakriz kommer nog att få en bra helg han oxå.

image332  image333
Han kommer säkert få springa i skogen o åka traktor :P Huset i Vakås


Älskar dig hjärtat mitt <3

Snåla kärring

Datum: 2008-04-02 Tid: 06:46:03
Jag har nog redan berättat om hon som "håller" i bytet av lägenhet. Det var ju problem redan när vi kollade på lägenheten, vi var och tittade på den en lördag och redan där och då var hon stressad och ville vi skulle bestämma oss samma helg, på söndagen ville hon ha besked. Men vadå får man inte fundera igenom sina möjligheter lite det handlar trots allt om en flytt. Dessutom har ju killen som har lägenheten inte sagt upp den eftersom det kommer att handla om ett byte mellan Johan och honom. Så vad vill hon??? Vi bestämde oss iaf för att tacka ja, efter att hon gått med på en fondvägg i sovrum och ommålning där inne och en fondvägg i vardagsrummet (vi ska göra allt jobbet själva, bra man har en far!!) Det var lite historik...

Vi har inte hört nått av tanten sen dess och detta är drygt en månad sen. Vi tyckte det var lite konstigt då hon va så himla stressad och på i början så igår ringde Johan till henne (vi vill ju inte förlora lägenheten). Då var det helt plötsligt inte så bråttom med att skriva papper och liknande, vi förstår oss inte riktigt på henne... Men hon tog mitt personnr och skulle skicka pappren, får väl se när de dimper ner. Sen passade Johan på att fråga vart vi får köpa våra tapeter och annat som behövs till tapetseringen. Vi fick besked att det var på Colorama allt skulle inhandlas (vilket vi redan räknat ut då det är enda färghandeln i Eksjö :P). Det hon chokade oss med var dock att vi tydligen bara får välja ur en kolektion "boråsan" Den absolut billigaste prisklassen. Och det finna inga kul tapeter alls där :S

Men vi ska inte ge oss så lätt, vägrar hon göra jobbet får hon nog ge oss lite tapeter istället, hon tjänar ju en massa på detta iaf. Snåla jävla kärring (så får man inte säga, men jag är inte bara lite irriterad på henne) Får se vad Johan kan hitta för nått intressant att säga till henne. Men konstigt att det ska vara så svårt. Vi har ju hittat jätte snygga tapeter ju...och när det bara handlar om en fondvägg EN vägg är ju ingen jätte kostnad =(

onödigt

Datum: 2008-04-01 Tid: 20:25:35

Det borde inte nå mig, det borde inte krypa under skinnet...men det är så mycket, så många små saker som ploppar upp lite då o då som gör att jag inte mår speceillt bra, som gör att jag grubblar och tänker en massa, som gör att jag känner mig obehaglig till mods. Borde det vara så, svaret är själv klart NEJ och ändå har jag varken hjärta eller energi att göra något åt, eller så är jag helt enkelt feg och rädd för att det ska slå tillbaka. (och ärligt jag vet faktiskt inte vad jag skulle kunna göra) Vilket det gör i alla fall. Av någon anledning blir jag plågad av att läsa om händelser, de kanske inte alls är riktade mot mig (antagligen inte) men ändå känns det så. Det känns som det görs för att "peta" på mig, för att säga se här så här gör vi, du har ingen del i detta...

Vad ska göras, vad kan jag göra...blir kanske bättre, men känns mest som det inte finns nått att göra som det är bestämt att så här ska det vara o vi gillar inte det du gör eller stå för. Så ut me dig. Oki ni har lyckats, Grattis. Men mest arg är jag faktiskt för att ni lyckas.


bekanta, arbetskamrater, vänner, nära vänner, släkt, familj. (vad finns det för kategorier??)


Vårkänslor!!

Datum: 2008-04-01 Tid: 19:28:21
image327
Redo för promenad


image328


Det var väldigt dimmigt i morse men det blev en härlig morron promenad med Lakriz. Nollgradigt men ändå en känsla av vår i luften =) UNDERBART!!

Finskafton

Datum: 2008-04-01 Tid: 19:20:18
Måste bara säga att min fredagskväll va rolig och underhållande. Var på en Finskafton hos Tina. Tack vännen för en underbar kväll!!

image325


Bestämde mig trotts vårt gemensamma beslut om att Johan skulle ta bussen till mig (då jag skulle till Tina) för att hämta honom på stationen. Kunde ju bara inte hålla mig borta. (måste få pussa lite på honom) Innan jag åkte till stationen så fixade jag ytterligare en överraskning, jag gjorde iordning toast till honom två skinka/tomat och två makrill som jag la i kylen. Han blev väldigt glad och överraskad över att få syn på mig där jag stod o väntade =)

Jag hoppade av hos Tina, där det bjöds på en underbar kväll som var rakt igenom Finsk. Vi (inte alla) började med att basta och äta bastukorv (korv som grillas i folie på bastuagrigatet). Jag var en av två modiga som var ute och rullade mig i snön...hade varit skönare om det vart nysnö :S Efter bastu och dusch var det dukat med Finsk mat, olika lådor och en gryta. Det var lite av varje och jag måste nog ändå säga att finsk mat kanske inte riktigt var min grejj men grytan, potatislådan och salladen var riktigt goda. Efterrätten var nått väldigt speciellt som såg ut lite som obakad kladdkaka, men det var det verkligen inte. Vet faktiskt inte riktigt vad det var, men det serverades med mjölk och socker. Vet nog fortfarande inte heller vad jag tyckte om dert =) Smakade varken gott eller illa...

image324
Efterrätten


Efter maten var det dax för frågesport. Jag är inget bra på Finnland =( Men det var kul...Hade iaf 7 rätt av 20 inget att skryta med, den som van Sofi hade 14 rätt. Jag gjorde en ganska tidigkväll när jag ringde efter Johan vid strax efter elva. Men ville ju hem o mysa lite med Älsklingen min oxå.

Fick igår reda på att de andra stannat till två tiden, ojojoj =)

Uppdatering:
Glömde ju bort att skriva om den underbara sång vi sjön för Sofi Detta är ju tyvärr hennes sista vecka. Hur ska jag klara mig utan dig =( En sång på Främlings melodi. Va fick vi för dommar poäng förresten??? Lycka till på nya jobbet, Jag kommer sakna dig!! Och glöm inte packa in gänget i bilen o köra till Eksjö i höst, jag väntar!!

Äntligen tillbaka

Datum: 2008-04-01 Tid: 19:00:39
Måste erkänna att det har kliat lite i fingrarna..inte så mycket efter att få skriva på min egen blogg utan snarare efter att få läsa de andras bloggar. Läser inte så många, men några är det som läses regelbundet.

Tänkte iaf uppdatera lite... har ju inte bloggat sen i torskväll. Jag fortsätter med min nagelvård och jag tycker (eller så inbillar jag mig) att mina nagelband har blivit bättre, även om de inte är helt bra än...men det finns med andra ord hopp!! Vilket känns bra. Sen blir ju händerna automatiskt lite bättre när vintern går över i vår och sommar. Förra veckan vinter, snö och kallt -> denna veckan barmark och nästan tio grader varmt. Vilket känns underbart, hoppas det håller i sig =) Jag känner mig mig mycket gladare inombords när vädret är som det varit den sista tiden...

Vår känslor och Kär Jag mår toppen!!

RSS 2.0