Underbart!

Datum: 2008-02-28 Tid: 15:53:48
Kan det bli bättre...nä d är knappt. Tidig dag, uppe innan tuppen med andra ord. På rasten vid halv 9 tog jag o Tina och gick en runda i solen, borde nog införa en 30 min promenad varje torsdag. Riktigt skönt. sen tog jag "alla" våra barn och gick...kröp runt i sandlådan hela förmiddagen, var nog sandigare än barnen när det va dax att gå in =) Slutade jobba vid kvart över ett planerade lite extra så var väl hemma strax efter 2. Gick ut i solen med Lakriz, lät honom busa med Zacko på fotbollsplanen i säkert en timme. De är så kul att titta på! Nu är jag inne solen skiner och jag känner mig sååå lycklig!! Dock borde jag städa och packa vilket kommer att ske underdagens lopp, borde äventuellt jobba lite oxå, men får se om jag har lust :P Nu ska jag slappa i soffan med en bra bok inna jag tar tag i allt...

Hade i och för sig varit ännu bättre om DU oxå var här, men imon ses vi LÄNGTAR!

Morron...

Datum: 2008-02-28 Tid: 06:17:51
Tidig morron och det är dax att bege sig till jobbet...Jag öppnar ju iaf inte vilket är skönt...men detta är tidigt :S

Hoppas ni får en underbar dag!!

inte mycket till dag :S

Datum: 2008-02-27 Tid: 15:40:24
Gick till jobbet som vanligt (7.15 på onsdagar) fixade frukost till alla våra underbara barn och åt sen kuddar och fil så det stod härliga till =) Vid kvart över 9 hade jag paus. Sen lyckades inte jag ta mig tillbaka in i jobbet nått mer. Sitter i godan ro och läser metro i soffan i personalrummet, när jag plötsligt inte kan läsa vad som står (synrubbningar, början på migränanfall). Tar mina tabletter som efter höstens anfall alltid finns i min väska. Går tillbaka till avdelningen och säger att jag kan nog inte kan ha rörelse med mina barn idag. Anna; nej men d löser sig, ta en stund o vila lite (för i mitt stilla sinner trodde jag att det skulle gå över, det gjorde det sist) så får "dina" barn följa med ut.

Lägger mig i personalrummet med nerdragna persienner och somnar, vaknar till liv någon halvtimme senare synrubbningarna är borta, men nu har huvudvärken kommit och jag inser så sakta att det blir inte mer jobbat för min del. Vet ju inte ens hur jag ska ta mig hem. Sover ytterligare en stund, då kommer Anna in o säger att Elisabet kan köra hem mig när hon sluta vid halv ett...Nu har det gått två timmar sen mina första tabletter så nu tar jag en omgång till. Lägger mig en stund och känner att det nog blir lite lättare...

...Vid strax efter 12 känner mig så pass att jag vågar sätta mig i bilen och köra hem. Lägger mig på soffan och vaknar efter 2. Sa till Tina att jag skulle avlägga raport imon bitti. Kan ju vara pigg som en lärka imon även om det känns avlägset just nu, det är ju trots allt inte jag som öppnar...

Har inte super ont i huvudet längre men mår väldans illa :S . Men har iaf ätit en smörgås och drukigt lite jos. Ska nog sova en stund till nu (med risk för att inte kunna somna ikväll) inget kul att vara vaken när man mår illa.

Stryp mig inte ;)

Datum: 2008-02-26 Tid: 18:43:28
Jag kan ju bara inte låta bli... Visst hade väl varit smart att inte ens åka dit, men nu gjorde jag det och då är det omöjligt att inte köpa några. När älsklingen är långtborta och man saknar en kram får man trösta sig på annat sätt. Så snälla stryp mig inte älskling ;) (köpte nått till OSS oxå)

image276
8 böcker för en knapp 500lapp, helt ok tycker jag

image277
Denna är för oss, Älskling. Kunde inte låta bli ;)

Tisdag morgon!

Datum: 2008-02-26 Tid: 08:05:07

För några veckor sen lovade jag mig själva att mångdagar och tisdagar då jag börjar något senare ska jag gå en halvtimmes runda innan jobbet. Denna runda gäller ju naturligtvis även de fredagar då jag börja halv nio eller nio. Vilket har fungerat jätte bra..Det är så skönt att komma ut..önskar faktiskt att jag inte började riktigt så tidigt de andra dagarna så jag hade orkat det då med..vilket kanske kommer ändå :P

Det jag vill komma till är ändå att detta är den första tisdagen på väldigt länge som det regnar...Har inte regnar måndag el tisdag morron sen jag började gå ut. Men idag blev det regnkläder på, för det regnar bra...

image274  image275
 Både hund och jag redo för en regnign runda

Omorganisering?!

Datum: 2008-02-25 Tid: 19:19:57
Lååång dag på jobbet idag...

Vet inte men det börjar hända en massa saker nu! På jobbet börjar föräldrarna fråga om hösten, vi i personalen frågar varandra. Vad händer... Vem ska ta vägen vart, vilka blir kvar. Stora förändringar på gång. I januari tryckte de in två extra barn på syd sammanlagt blev vi då 50 barn på huset. Till hösten skall det endast finnas 42 barn kvar. Kommer föräldra flytta sina barn frivilligt, kommer barn tvingas flytta. Det är mycket som bör övervägas innan det fattas beslut.

Själv behöver jag inte fundera över just detta speciellt mycket...jag söker jobb på annat håll. Men självklart är det något som berör mig oxå, det är något som finns i luften nästan varje dag på jobbet. Det kanske inte pratas om det varje dag, men tror nog ändå att alla funderar mer eller mindre på det. Tycker nog oxå att det märks hos en del av oss som jobbar ihop. Finns en viss irritation bland vissa i personalen. Fast om detta beror på tankarna om hösten eller om det är något annat som ligger bakom, det kan jag inte avgöra.
 
Jag vet i alla fall att jag vill komma till ett stabilt ställe, ett ställe som funnits länge där det inte sker allt för mycket förändringar. Jag vill kunna landa i mig själv som förskollärare eller lärare, vill känna en trygghet att luta mig mot, där jag kan få tips och idéer och stöd i mitt "nya" yrke (för det känns trots allt ganska nytt även om jag snart jobbat i ett år). Jag har ju aldrig (bortsett från sommarjobb) varit ute i arbetslivet tidigare.

Nu ska jag göra mig lite te och slappa i soffan

Prata med Johan senare oxå, har tydligen hänt nått idag :S

Min bäbis =)

Datum: 2008-02-24 Tid: 20:51:56
Har varit en viss efterfrågan av bilder på Lakriz som valp. Nu var ju inte han jätte liten när han kom till mig då han var 14 veckor, men han var en liten korv =)


image273
första kvällen hemma hos mig...

image272

image269  image271
Resten av helgen!

Datum: 2008-02-24 Tid: 19:44:15

Gick en härlig promenad med hunden och sen tog vi bilen till mölndal för att kolla fabriksförsäljningen på sängar. De hade stängt sist vi var där. Fick en riktig genomkörare av fjädrar och sänghistorik. Nu kan vi det här, vi vet precis vad vi letar efter... Och i slut endan nu står det nog mellan en av deras sängar och en Svergiesäng, den är så underbart skön, men alldeles för dyr :S


image265 image266
Han gör mig lyckligare än jag någonsin varit!!

image264Sen bar det av in till staden. Gick i lite affärer tog en fika/sen Lunch på ett ställe vi hittade. Sen irrade vi runt på stan för att hitta ett ställe att kolla bio på. Efter lite hjälp av Per och Tina så hittade vi till Bergakungenssal, ett jätte stort ställe där det sändes en ofantlig massa olika biofilmer hela tiden. För vår del blev det P.s I love You, romatisk film som man både skrattar och gråter till. Läste boken för nått år sedan, tyckte den va väldigt mysig och sorglig. Och som vanligt tyckte jag nog boken va bättre än filmen. Men en klart sevärd film. Nått jag måste klaga på var nog ändå springet och snacket under filmen. Har nog aldrig varit på en bio där så många springer ut och in, eller där det pratas så mycket. Min granne snacka till och med i telefon en sväng. Riktigt illa måste jag säga, sitt hemma o kolla film istället då!!!

Har blivit mycket traskande i staden...mysigt och vi gör garanterat om det till våren när solen värmer istället för att regnet hänger i luften...

Idag söndag har vi haft en väldigt lugn förmiddag, gick den vanliga rundan med Lakriz och sen blev det Stuvade makaroner och falukorv till middag. Söndagen gick som vanlig för fort och vi kom dessutom iväg lite för sent...vilket tyvärr ledde till ett väldigt abrupt avslut. Då känns det extra jobbigt att bli själv en söndagskväll :S Men får trösta mig med att om två veckor vid den här tiden sitter vi i en stuga i Trysil och kommer då att ha en underbar vecka tillsamans i skidbacken.

image268
LÄNGTAR!!! (ca 168 cm snö, färsk bild från tidigare idag, se övre vänstra hörnet)

Lördag!!

Datum: 2008-02-23 Tid: 11:53:48

Igår kväll var jag en dålig kompis... Riktigt dålig kompis...jag är medveten om det, japp. Och det är helt tillåtet att vara både arg och besviken...Men att bete sig så, d va lågt!! Får väl se hur det artar sig! Så i sista endan undrar jag vem som va/är sämst...Kvällen slutade iaf bra med några jobbarkompisar på afterwork i stan!

Nu ska jag och älsklingen gå en långrunda med vovven och sen ska vi in till göteborg för en tur på stan och bio!


image263


image262
Redo för la stada 


Badad hund...

Datum: 2008-02-21 Tid: 19:45:34
image259
...blöt hund, lessen hund...

image260
...Färdig duschad hund, glad hund

image261
Min dusch efteråt :S

Jobb, jobb o åter jobb

Datum: 2008-02-21 Tid: 16:17:17
Jaha då har man först jobba 6.15-13.30 ca planerade en timme på slutet där. Nu har jag varit hemma ett tag och både hunnit med att städa och snacka med en massa rektorer...Vissa trevligare än andra.

Någon tyckte väl att jaha ja jo men det är väl bra...men vad det finns för jobb det vet vi inte (nä det kan jag oxå förstå, men berätta lite) Andra positiva, kanske inte finns någon fast tjänst som lärare men timvikarie är det brist på. En av dem va helt enkelt ärlig, barngrupperna minskar och jag behöver inte anställa lärare till hösten, måste tyvärr tvärt om låta två gå. Inte speciellt positivt för min del, men bättre att höra sanigen än något förhalat svår tolkat svar. 

Det roliga är ju ändå att den som verkade mest negativ i början (han den ärliga). Var ändå den som jag tyckte va trevligast och mot slutet hade mest roliga idéer om jobb. Han tyckte oxå att jag gjort ett bra ämnesval, för i just de ämnerna är det brist om det nu finns någon brist alls inom lärarkåren...Han frågade oxå, "Är du främmande för musik och idrott?" fick ärligt svara att musik inte är mitt starka ämne. Men att visst kan jag tänka mig att ha idrott. Det är brist på pratiska lärare, han drog en massa praktiska ämnen som hemkunskap och bild (två ämnen som jag trots bristen på utbildning i, verkligen skulle kunna tänka mig att undervisa i) Något han visste han hade brist på var Trä & Metallslöjdslärare. Kan jag tänka mig det?? Hmm ja varför inte...men jag vet inte ett dugg vad jag ska göra med barnen haha.

Nä men ärligt. Får jag ett jobb på fritids är jag glad. Till en början får det duga, även om det inte är vad jag helst vill. Är faktiskt riktigt sugen på en Förskoleklass just nu. Fortfarande ha det lugnt med barnen ingen press att de måste prestera, fast ändå mer undervisning. Eller ha 3,4,5:orna i Matte/No det är ju trots allt det jag kan el iaf det jag borde kunna =) 

Men men den som lever får se. Nästa fredag ska iaf alla rektorer i Eksjö samlas för att prata igenom hösten. Får hoppas det dyker upp någon intressant. Det är iaf två rektorer som har tagit mina uppgifter och ska nämna mig nästa vecka. Den sista sa Jag får ju säga att vi har en lärare på intågande, vad ska vi göra för att få behålla henne?? Tyckte jag lät väldigt bra!!

image258
En mysig gata i min blivande hemstad

Nu blir det nog inte många mer knop gjorda idag...

Imorgon har vi stägningsdag, vilket innebär att vi jobbar utan barn hela dagen, vilket man ibland önskar...men vet inte, känner mig inte speciellt laddad :P

Kunde fått se månen!

Datum: 2008-02-21 Tid: 05:43:57

Det är ju synd, när man för en gångs skull är vaken vid en tid då man skulle kunnat se en månförmörkelse så är det så mulet att det inte ens går att skymta månen :S Hade varit kul att se det, men inte så att jag ställer klockan för att titta på en sådan grej...men idag var jag ju faktiskt uppe =( Jaja inte mycket att göra. Dax att ge sig av till jobbet...

image257
Lite häftigt är det

Du, Jag, Vi!!

Datum: 2008-02-20 Tid: 22:05:13
image256
Älskar dig...

image255
...längtar så till Du & Jag blir Vi

Snurrig!!

Datum: 2008-02-19 Tid: 20:38:10

Ojojoj va d snurrar i huvudet...LÄNGTAR nått enorm efter sommaren när min dröm om en "riktigt" lägenhet kommer bli verklighet. Att det dessutom kommer ske tillsamans med den jag Älskar gör ju allt bara så mycket bättre...

Det som snurrar i skallen är framför allt tapetval (vi får ju tapetsera om i två rum) köket bidrar oxå en hel del i tankeverksamheten. Det är lite trist och vi vill pigga upp det lite, antingen med kakeldekor eller nått på luckorna. Den som lever få se, men vill ju att det ska NU!!!

image254
Detta är iaf för mig en stark kandidat till sovrumstapet

tyvärr lyckades jag inte bara lägga ut själva tapeten utan man fick me möblerna i själva rummet man "provtapetserade"


 


Den perfekta helgen me älsklingen

Datum: 2008-02-18 Tid: 08:46:51
Började i Jönköping med att titta lite på sängar och möbler i allmänhet. Älskar inredning...Längtar så till den dag då jag/vi får inreda en riktig lägenhet =) Köpte nya torkare till min bil (de har varit katastrofalt dåliga, vilket inte är jätte kul när man ska köra 20 mil i mörker) och Johan köpte lite små saker på IKEA.

Tillbaka i Eksjö, blev det en snabb fix av utseendet :P För att sen gå ut och äta (han hade bokat bord på en mysig liten restaurang). Väl hemma igen slängde han ut mig i ca 30 min för en promenad med Lakriz. När jag väl fick komma hem igen så var det nersläckt i hela lägenhete med ljus i varje rum. Hittade min underbara i skumbadet med två champagneglas i handen...

På lördagen gick vi för att titta på en lägenhet (hur svår flörtad får en hyresvärd vara grr) Super nice lägenhet OM vi får välja tapeter själva (det fick vi efter mycket om o men)...hur någon kan bo där som det ser ut nu förstår jag inte..jäkligt trist rent ut sagt!! Kommer bli super nice...så nu är det definitivt, till sommaren blir jag sambo med min Älskade Johan i Eksjö. JAG ÄR SÅ LYCKLIG!!! För att smälta lägenheten och fundera och snacka en massa gick vi en jätte promenad innan vi gick hemåt. Vi var inte klädda för det, sååå kallt.

Lördagskvällen bjöd på tacos och mys i soffan med mycket lägenhetssnack (eftersom vi inte lyckades övertala henne om tapeter förens på söndagen så var det fortfarande en massa funderingar som flög runt, vi ville inte ha den om vi inte fick den omtapetserad).

Söndagen blev lugn, gick förbi lägenheten en gång till och slappade mest i soffan...Började på allvar planera mer för vår Parisresa. Strax dax att boka den...blir till sommaren efter flytten!

Nu ska jag bege mig till jobbet...de ringde för en stund sedan och undrade om jag kunde jobba över en timme ikväll...hmmm men men det ger ju övertid. Kan behöva spara ihop lite komp då jag inte har så mycket semester att ta ut.

Älskar dig, Johan!!!

Shoppat loss!!

Datum: 2008-02-14 Tid: 20:36:42
Idag har jag varit busig =) Jobbade till 12.15, sen drog jag o Tina iväg på äventyr...Lager 157 var målet. Mellan landade på skooutlet och fabriksbutiken (iittala, Höganäs, Rörstrand, BodaNova och Hackman) där hittade jag mina kommande vinglas iittala Essence. De är ju bara så super snygga. Har redan champagneglas (Orrefors intermesso) så har en tid funderat på vilken typ av vinglas som jag skulle gilla. Började med att köpa två direkt, billigt när det är fabriksbutik...

 
image252   image253
Champagneglas & Vinglas


Väl på lager gjorde vi en snabb genomkörare... Men vi gick igenom precis allt =) Blev en del inhandlat här oxå, men om du frågar mig blev det för en billig peng. Två luvtröjor (lika dana men olika färg) á 100kr, fyra brottarlinnen (även dessa i olika färger) á 25kr och ett randigt brottarlinne, det va dyrt Hela 100kr :P

När jag kom hem bar det av till Allum för att hämta kabelhuvudet till min strömadapter till datorn...Äntligen i kontakt med ovärlden igen =) Inhandlade även något lite extra ;P

Nu ska jag packa det sista och ta en dusch, sen blir det en tidig kväll då jag är tidig på jobbet i morgon oxå.

Ha en fortsatt bra Alla hjärtansdag!!

Alla hjärtansdag!!

Datum: 2008-02-14 Tid: 09:01:12
Alla hjärtans dag idag...

Hjärtan och kräksjukan härjar fritt på jobbet...vet inte om jag ska skratta eller gråta. Håller tummarna för att jag slipper det! Jag går ut me min grupp idag...Solen skiner i alla fall =)


image250

kär!!!

Datum: 2008-02-12 Tid: 11:07:56
Jag är bara så där underbart bubblande lycklig =)

Älskade du!!

Datum: 2008-02-10 Tid: 19:33:25
Ska inte tjata om det för det är ju samma sak varje helg. Japp jag saknar honom, men om 145 dagar (iaf om det blir som vi vill, drömmer om) så slipper jag dessa sorgsna söndagskvällar!!

Helgen har varit bra, vi har varit runt och kollat på sängar...det är en hel vetenskap =) Men det kommer nog bli bra när det börjar närma sig köp. Lyxade till fredagen med vin och räkor... Annars en lugn och skön helg. Den grabben gör mig!!

image249
Just a dream, underbart skön =)

Min kompis va på TV :P

Datum: 2008-02-10 Tid: 19:20:41
Hehe japp så är det, jag såg henne...röd o fin va hon!! DU SYNTES VÄNNEN! Ja och ska jag göra samma sak som alla andra och skriva nått om själva festivalen då eller hmm japp och jag kommer verkligen göra precis som alla andra jag tänker klaga på bidragen som gick vidare. Shit va hände igentlige...(fast det är väl som i valet röstar man inte kan man inget säga =)) Men för mig var Velvet en självklarhet och hon kom inte ens till andra chansen... Däremot gick påfågeln vidare direkt. Det är ju bara för illa. Amy var väl ok och hon den där andra Tapper el va heter hon. Hur går det till?? Jag och Johan var rörande överrens om att det sitter för mycket pensionärer framför tvappareterna runt om i Sverige iaf =) Får väl göra mitt o rösta nästa vecka el nått ;P

Hur tusan gör man??

Datum: 2008-02-10 Tid: 19:10:26
Jag fattar inte..men är så konstant sötsugen..kändes bra efter jul då jag gått ner nått kg men nu är det tillbaka och det känns..fattar inte att ett kg kan göra någon skillnad men det gör det. Kände mig "smal" och fin, men ett kg gör jätte mycket och jag känner mig inte alls lika fin längre...Ändå är det stört omöjligt att inte äta sötsaker (kan inte säga godis, för det köper jag nästan aldrig) Fattar inte detta hmm. Men ska verkligen allvarligt försöka ta tag i detta nu...Inget sött på veckorna, jag ska försöka hårt. Eller igentligen handlar det nog om att jag ska försöka sluta småäta. För det är när  jag är själv som jag småäter och det var nog därför som jag gick ner över jul, trots all mat...Det hände saker hela tiden. Men visst gör Sötsakerna, chokladen skillnad, började ju med mörkchoklad i höstas får väl försöka ta tag i det där igen då, för tror nog att det hjälpte lite.

Annars mottages "bli av med söt-suget-tips" tacksamt!!

Lägenhet...

Datum: 2008-02-06 Tid: 18:33:57

Imåndags var Johan och kollade på en lägenhet. Inte för att det är någon bråska, men kan vara bra att vara ute i god tid så man verkligen hittar något tills det är dax =)  Känns konstigt, men så underbart härligt. Längtar och i och med denna titt så börjar det kännas mer verkligt inte bara någon plan långt fram i tiden. Det kommer faktiskt att hända och det är så konstigt. Jag har aldrig delat mitt liv med någon på det vis som jag delar det med Johan. Skrämmande men helt klart det bästa ever...


image248
Han roar sig kungligt på Jobbet


Rummen till vänser är i tur och ordning, Kök, Sovrum1 och Sovrum2. Rummen till höger är Tvätt, Toa och Klädkammare...eventuellt lite för stor för oss, får väl se vad hyresvärden säger..mycket hänger på om vi får nya tapeter el inte...Själv ska jag kolla på den om två veckor. Men ett stort + är att det finns tvättrum och balkong i lägenheten =)


Trötter efter helgen...

Datum: 2008-02-04 Tid: 19:16:20
På torsdagskvällen kändes det ganska osäkert om det skulle vara möjligt att ta bilen och köra mot Eksjö på fredagen över huvudtaget. Visst var det blåsigt och regnit men inte alls så farligt som på torsdagen så vid halv fem tiden bar det av. Tog det lugnt, va lite små dåligt väglag men gick bra...

Blev en lugn fredags kväll med god mat och slötid i soffan framför letsdance, På lördagen bar det av mot MatrialMännen och Möbelskavanken (konstigt namn på en möbelbutik) för att kolla på säng. Hittade en riktigt snygg gavel däremot är själva sängen, resåkärnan det svåra. Hur ska man kunna känna på nån minut om sängen är skön att sova i varje natt för en väldigt lång tid framöver hmm...På eftermiddagen packade vi ner mat och vad som kunde behövas för en kväll/söndag i Vakås. Vi tände i öppnaspisen så snart vi kunde va riktigt kallt där ute. Sen gick vi bort till "Gården" för att se hur det såg ut där. Väl tillbaka var det dax att laga mat blev köttfärsfyld squash, riktigt gott. Sen satte vi oss i soffan framför brasan... hög mys nivå =) Söndagsförmiddagen blev lugn med sen frukost. Efter frukost gick vi ut och gick, blev en tre timmars runda i skogen (då snackar vi verkligen skogen, inga stigar och vägar här inte, ja möjligtvis traktorspår) lagom mör o go man var sen. Korv med bröd stod på menyn och sen var det till att packa ihop och göra sig redo för att köra småvägarna genom skogen mot Jönköping...

Hemma efter en lång dag på jobbet. Saknar dig, trots att det inte var så längesen jag sa hejdå... :S

RSS 2.0