samtal med chefen

Datum: 2008-10-26 Tid: 17:14:19

I torsdags eftermiddag var jag på medarbetarsamtal som det så fint heter...

Att prata med chefen om det gångna året är inte så lätt när man jobbat sen i augusti. Att prata om hur det går och framtida mål är inte heller så lätt när man inte jobbat mer än två månader som lärare (det är ju mitt första lärarjobb). Hur skulle jag vilja har det, hur vill jag jobba osv.

Men jag tycker det gick riktigt bra, Jag sa hur jag kände det att komma som helt ny och hur jag tycker att det fungerat hittills. Att det varit riktigt tufft men att det bara de senaste veckorna har kännt mycket bättre. Känns som kontakten med eleverna har blivit mycket lättare framför allt i sjuan och åttan. Niorna känns fortfarande lite svåra. Men det är väl alltid svårt att ta nior, de vill ju inte gärna har nya lärare sitt sista år. Minns hur det var.

Han berättade att han var mycket nöjd med mig att jag jobbat i uppförsbacke men att det verkar ha plant ut lite. Att det är en tuff tjänst jag har fyra ämnen (de flesta har två, några tre) och många grupper. Att han tycker jag är ambitiös och att jag tar mitt arbete på allvar.

Han berättade oxå att några elever hade varit uppe och pratat med honom och sagt "du får inte komma tillbaka vi vill ha Martina kvar" (det är ju faktiskt så att jag har den nya rektorns gamla tjänst) och de orden värmer ju verkligen. Det kan jag leva på länge, att de faktiskt gillar mig så mycket. Min mentorsklass,  har ju oxå sagt att de vill ha med mig på sin klassresa i nian, de går i åttan nu. Jag har sagt att det nog blir lite svårt eftersom jag kanske inte är kvar då. men de tyckte jag kunde följa med som "förälder". De är härliga.

Han berättade vad hans mål för min framtid på skolan är, de är väldigt kortsiktiga för han kan inte säga något om hösten. Han vet inte om han får vara kvar, eller om han ska tillbaka och dessutom är det en massa nedskärningar i kommunen så han vet helt enkelt inte. Jag är lite satt åt sidan eftersom jag inte har fast jobb, men inget han kan göra något åt... Hans mål är att jag fullföljer mitt vikariat hos dem även om det känns motigt och väldigt tungt i bland, att jag fortsätter i samma anda som tidigare osv...

På det hela taget ett väldigt bra samtal, jag som va lite nervös innan =)

Ps sjuorna är ju med förhärliga. I fredags kom jag sent till en lektion pga olika händelse, jag bad en annan lärare släppa in dem i klassrummet och när jag kom dit hade de kladdat en hel del på tavlan, men vad säger man när det står saker som "Hela klassen älskar dig", "Du är bäst", "Vi vill ha kvar dig"....


Kommentarer
Postat av: Fru Evelina

jo men jag svarade, fast i ett inlägg längre ner! läs kommentarerna när du är inloggad så ser du den nog =)kram

2008-10-26 | 18:53:24
URL: http://evelinas.blogg.se/
Postat av: Fru Evelina

skönt att få prata ut med chefen lite=)

tror nog man kan locka med sig en präst ut i skogen också haha! ring o fråga en!ps kika gärna in tävlingen på min blogg, du kan vinna en fin skinnväska!

2008-10-27 | 14:34:48
URL: http://evelinas.blogg.se/
Postat av: Propp

Just det, du är bäst!!!!!!

2008-10-28 | 16:51:32
URL: http://propps.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback