Söndag

Datum: 2009-09-12 Tid: 15:24:11

Här kommer så äntligen inlägget jag skrev i måndags, men inte fick till några bilder till. Men nu verkar det fungera ganska bra.

Söndags morgonen började redan 05:20 för min del. Då ringde klockan och jag gick upp för att klä mig, äta frukost och göra lite matsäck...Vid halv sjutiden satte jag mig i bilen för att köra mot värnamo. Där plockade jag upp Karin och Alma, för vidare färd mot Forsheda. Där det var samling och "inräkning". När alla hade kommit satte vi oss i bilarna och körde mot Göteborg.

Första anhalten blev regementet i Långedrag. Där står numera minnesstenen över de sex personer som omkom när H99 störtade i havet utanför Rörö tisdagen den 18 nov 2003. Där möttes vi upp av Rystrand som startade insamligen till de räddningsbåtar som kallas för rescuerunner. Han berättade lite om hur allt gått till, hur han fått denna idé och vad han gjorde nu. Han är så bra att lyssna på =) Här fäldes nog de första och faktiskt de enda tårarna denna dag...


minnensstenen som nu mera står i Långedrag i stället för på Säve

Efter att han pratat en stund så åt vi "frukost". Killarna som dragit ihop denna resa hade köpt frallor, smör, ost, marmelad, skinka, jos, mjölk, kaffe, ja allt som kan behövas för att vi skulle bli mätta och glada.


frukost/fika time... Marianne (Oskars mamma) Lars (Oskars pappa) och Rystrand (Han startade upp det här med insamling till räddnings båtar)


Utsikten från platsen där vi åt

Efter frukost hoppade vi in i bilarna igen och begav oss mot en hamn, kommer tyvärr inte ihåg vart denna hette...Men därifrån utgick en av räddningsbåtarna, den båt som skulle köra på oss resten av dagen. På denna båt fanns även två rescurunners. Vi åkte ut i skärgården. Asså skärgården är ju helt underbart vacker..me like.


Denna båt körde runt på oss nästan hela dagen...


Här är "Oskar Andersson"

Vi stannade till vid Barling för att titta på den minnesplatta som finns där ute. Denna "kobbe" ligger bara lite drygt 200-300 m från haveriplatsen...När vi kom dit så mötte en gummibåt upp, även detta en räddningsbåt, för att ta oss in till Land, den stora kunde inte gå in till klipporna...


gummibåten som körde oss mellan den större båten och Barling

Vi klättrade runt på ön och tog oss bort till minnesplatsen, några la blommor där och sen satt vi och njöt i solen, åt lite frukt och pratade. Efter ett tag så var det dags att ta sig tillbaka till den stora båten...


Minnes plattan på Barling

...synd då att gummibåten hade fått ett larm och get sig av mot en läckande båt. Så den stora båten gick in på ett ställe där klipporna var höga, han kom riktigt nära, men det glipade väl ca 30 cm mellan klipporna och båten och dessutom var klipporna branta. Man var tvungen att hasa ner på rumpan, eller klättra ner en bit och bli lyft över till båten. Lite läskigt, men det gick bra och alla kom ombord torra.


räddningsaktion


Ni ser den högre delen närmast vattnet, det var där båten gick intill

Nästa anhalt blev Rörö. Där var det "fri" tid...vi gick en liten sväng, men det blev nog mat paus för oss alla och slappt i solen. Efter någon timme plockades torr dräkterna fram och de som ville fick testa på att bada i dem och åka rescuerunner...fem killar och jag var det som hoppade i havet. Så himla roligt =)


Här får jag hjälp av Oskars pappa, Lars, med att komma i torr dräkten...


Visst är jag snygg?? =)


...här hoppar jag i vattnet


Redo för en tur på havet

När vi kom upp på land och det var dags att åka hemåt, fick vår kapten ett larm och tog den stora båten och åkte iväg..Det blev till att slöa i solen ett tag till..När Nisse, som vår kapten hette, kom tillbaka tog vi den "snabba" båten tillbaka till fastlandet...


Denn båt körde oss hem, denna båt var med på haveriplasten den 18 nov 2003

Där var det bara till att sätta sig i bilarna igen och åka tillbaka hemåt. Som sagt det blev en heldag, jag var inte tillbaka hemma igen förens vid halv tio på kvällen. Riktigt trött och mör i kroppen...Men jag har ju världens bästa sambo, när jag öppnade dörren var det massa ljus tända lite var stanns i lägenheten och själv låg han i badkaret och väntade på mig... =) Så vi tog ett varmt och skönt bad och sen gick vi och la oss..Vi hade ju mycket att prata om..hade ju inte setts på hela dagen och min dag var ju fyld av äventyr.

Och även denna gången vägrar vänster justering kanppen fungera. Vad är det för fel????


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback