"huset" på vår tomt

Datum: 2010-04-28 Tid: 21:46:44

Hade massa att berätta om från helgen, men så fick vi ritningarna på huset i måndags och de va inte alls vad vi förväntade oss...Kändes riktigt trist och jag trillade ner i det där hålet igen. Kändes som att vi aldrig kommer att bli klara, vi kommer aldrig lyckas välja ett hus som är perfekt, vi är för petiga, det blir bygg start nästa år någon gång..Jag såg allt i svart. :S Det var så mycket som de ändrat på utifrån det möte vi hade senast att det såg helt annorlunda ut...Inge rolig upptäckt. Jag hade en så fin bild av vårt blivande hus, jag trodde jag visste hur ritningarna skulle se ut när de kom, men så fel jag/vi hade.

Men eftersom jag har en så fantastiskt fästman som tar hand om mig på alla vis. I den här situationen handlar det om att han har bra kontakt med vår säljare = tät mail kontakt. Nu ser allt återigen lite ljusare ut även om problemen inte är lösta så verkar det gå att fixa...På fredag ska vi ha ett möte med både Harald och arkitekten (som nu två veckor för sent kommit hem från Thailand). Min förhoppning är att vi har svaren och en väldigt bra ritning efter fredagens möte.

För att få en bättre uppfattning om hur huset ligger på tomten, gick vi ner dit ikväll med ett måttband och ritning. Så nu har vi "ritat" upp huset i sanden på tomten. Vi ritade på två olika sätt för att se om vi ska ha vardagsrum åt höger eller vänster...Det slutade med att vi faktiskt vände på det och alltså kör tvärt emot vad vi tänkt från början...Eftersom det ösregnade hade jag inte med mig kameran så ni får hålla tillgodo med suddiga mobilbilder.


I den vinkel som Johan står i är det tänkt vardagsrum, matplats och soffhörna
Vad tror ni??? Kan ni ser vårt fina vita 1½ planshus???

Den vinkeln va alltså tänkt att vara till vänster i bild. Vi hade tänkt ha vårt sovrum där J står och utanför det hade vi tänkt garageuppgart och sen garage bakom huset (lite svårt att förklara) Nu blir istället garaget närmast mig. På så vis får vi mest sjöutsikt från vardagsrummet, underbart. Nu håller tummarna för att vi kan lösa problemen på insidan oxå.

  
träd på tomten, björk och tall....

Vi har några buskliknande björkar på tomten och en liten, liten tall. Men björken här på bilden står ganska ensam och den ska vi försöka flytta när vi börjar gräva. Hoppas den klarar det. Kanske att vi även försöker bevara tallen...Alltid trevligt med träd och det är ju lite tråkigt om man ska behöva plantera helt nya träd. Det är nog med saker som ska betalas utan att vi ska behöva köpa träd när det redan finns.


Kommentarer
Postat av: Annelie

Många gånger sa vi till oss själva att vi kanske är för kräsna och petiga (särskilt innan vi bestämde oss för att bygga och gick på visningar), men nu är jag så himla glad över att vi faktiskt var det. Man SKA vara petig, att bygga ett hus är en jättestor grej och självklart vill man att det ska bli så perfekt som det bara kan bli.hoppas det ordnar sig!

kram

2010-04-30 | 21:09:10
URL: http://hoswestbergs.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback