28 maj -14 juni

Datum: 2010-06-21 Tid: 16:07:42

Vår resa började på fredag morgon den 28maj. Vi packade det sista strax innan 7 och sen kom Johans pappa och hämtade oss...han var snäll nog att både köra oss till och hämta oss i Nässjö när vi kom hem...

Från Nässjö bar det av med tåg mot vår huvudstad, där gjordes det lite ärenden innan vi begav oss till flygplatsen för att möta upp S och J. Vi flög i värsta lyxplanen...allt var gratis, och varje stol hade sin egen tv, med en hel mängd filmer, tv-serier, spel ja allt möjligt. Vi gjorde två mellanlandningar, en i Qatar för att byta plan och en i Singapore för att hämta mer folk, eller snarare släppa av folk =) Efter över ett dygns resande var vi så framme på Bali. Väl på Bali reste vi runt med "privat" Chaufför och bil (vi vågade inte köra själva)

Jag tror jag låter bilderna tala mer än jag den här gången...annars blir det ett jätte inlägg att läsa...


Så här vackra var dörrarna på hotellerummet i Ubud...


...och så här fint såg hotell rummet ut när vi kom hem efter en utflyktsdag =)

I Ubud tillbringade vi två dagar. Den första dagen när vi kom dit, besökte vi monkeyforest och den andra dagen. Gjorde jag och Johan en egen dagsutflykt till risfält, kaffeplantage, vulkan, tämpel....
hade man en banan i handen var aporna väldigt närgångna


Förutom en massa apor, var det häftigt att se träden som växer med rötterna i luften och ja denna gröna ljungel/regnskog så där precis vid staden.


Någon som kan svara på varför denna apa slickade på stenen???Ris odlades för det mesta i sånna här terasser...Just här är det skördat och inget ris växer just nu...annars verkade de odla hela tiden, det fanns ny sått ris, några månader gammalt ris och sådant som var redo att skördas i samma odling...Vet inte om det beror på att det ska gå att skörda hela tiden eller varför det gör så.

 
kaffe till vänster och kakao till höger

hade ingen aning om att kako var en så stor frukt, som tydligen ska vara lila när den är mogen...


Varken jag eller Johan kommer ihåg vad det här var för frukt, någon som känner igen den???

 
här rostas och "mals" kaffet...


Vi fick provsmaka te och kaffe...Det mesta var riktigt gott. Så vi köpte med oss ingefärste och chokladkaffe.Det här var en maffig upplevelse. Vi står på kanten av en gigantisk krater. Jag tror den var 11mil i diameter. Så super stor. I mitten reser sig ett berg med en aktiv vulkan, den pyr och ryker hela tiden...tyvärr gick det inte se mycket av det då det var låga moln. Däremot ser man tydligt vilken väg lavan tog när vulkanen 1994 hade ett ubrått. Man ser den svarta kanten väldigt tydligt. I den här jätte kratern finns det oxå en sjö som man skymtar till höger...Tyvärr blev inga bilder riktigt bra, men kännslan var enorm.


Varje hus hade sitt eget tempel...Så på vägen såg vi en hel massa sånna här "små" hustempel.
men vi stannade även till vid detta stora tempel, precis vid kanten av en sjö...


Här är en liten del av templet...hur de tar sig ut till denna har jag ingen aning om...


med denna båt tog vi oss från Bali till den första Giliön, Gili Trawangan...


...denna tog oss sen vidare till Gili Meno, den minsta av de tre gili öarna


i den här bonglown bodde vi drygt en vecka...


...och här åt vi frukost, underbart...


Så här härligt öde var stranden för det mesta...Visst vi var inte helt själva på ön, men man kunde helt klart ligga enskilt på stranden om man vill det. På det ställe där vi bodde var det vi och max ett par till sammtidigt, så ganska lagom med andra ord ;) När vi var på Gili Meno testade vi även på att snorkla...gud va jag önska att jag hade en undervattenskamera...Helt fantastikst häftiga fiskar, det låg ett litet väldigt gammalt flygplan på botten...Häftigast var nog ändå havssköldpaddorna...Så maffiga.

Här är som sagt ett urval av bilder..Vi han även med en botanisk trädgård med bland annat orkideér, kaktusar, begonior och en helt fantastisk park. Vi han med att äta gott, slöa, slappa och ta promenader...På Bali fanns det en massa hundar, men på Giliöarna var det katter överallt. De hade väldigt söta kossor där oxå...

sammanfattningsvis har vi haft två fantastisk veckor

Nu fokuserar vi på huset ett par dagar till och sen är det bröllop för hela slanten!!


Kommentarer
Postat av: Erika

Underbara bilder! Förstår att ni har haft det gött! Skönt med en så öde och vacker strand.

2010-06-21 | 20:15:27
URL: http://annaerika.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback